El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

MÉS DE 400.000 VISITANTS A LA XARXA ESPAIS NATURA

Durant el 2013, els 24 espais que conformen la Xarxa d’Espais Natura de la Fundació han rebut, en total,  uns 410.000 visitants.  Aquests espais naturals d’alt valor ecològic i paisatgístic són els que la Fundació va adquirir arreu de Catalunya per tal de garantir-ne la seva conservació. En alguns d’aquests espais, la Fundació hi desenvolupa programes d’educació ambiental, i impulsa iniciatives que contribueixen al desenvolupament local.

Part d’aquests visitants, 24.500, han participat en els programes oferts en els nostres equipaments: MónNatura Pirineus, MónNatura Delta de l’Ebre i la Rectoria d’Alinyà.

Els espais més visitats són Montserrat-Coll de Can Maçana, amb 67.000 visitants; el Congost de Mont-rebei, amb 50.000; Can Morgat, amb 47.000; l’Estany d’Ivars i Vila-sana amb 40.000 i Puigventós amb 36.000.

A 6 espais de la Xarxa, la Fundació hi té instal·lats comptadors de visitants per tal de detectar els fluxos, saber quin comportament tenen i així disposar de dades que ajudin al seu ordenament. Les dades obtingudes a través d’aquests comptadors i altres estudis de freqüentació, constaten una tendència a l’alça (increment d’un 10% en relació al 2012), fet que ens indica l’interès de la societat pel patrimoni natural i cultural d’aquests espais naturals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: