El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

LA IMPORTÀNCIA DE LES ZONES HUMIDES

alfacada10_MARTINET_AL_CREPUSCLE

Avui diumenge 2 de febrer ens fem ressò del Dia Mundial de les Zones Humides, uns dels ecosistemes més rics en biodiversitat del Planeta. Ara bé, la seva fragilitat els fa especialment vulnerables, i per això també es troben entre els ecosistemes més amenaçats del món.

Conscients d’aquesta situació, la Fundació ha situat aquests ambients entre els que requereixen d’actuacions prioritàries i per això, des dels seus inicis dedica esforços en conservar, recuperar i restaurar aquestes zones, així com en divulgar els seus valors naturals i la seva funció social i territorial.

11 dels 24 espais que conformen la Xarxa Espais Natura de la Fundació són zones humides, que en conjunt tenen una superfície d’unes 300 ha.  Aquests espais acullen diverses tipologies de zones humides, com  llacunes, salines, estanys, desembocadures, prats inundables,…  Són l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, Can Morgat, l’Alfacada, les Salines de la Tancada, Mig de Dos Rius, Alt Segre, Reserva Natural de Sebes, La Rubina, Ter Vell, Sot del Fuster i la Closa de Mornau.

Des de l’equipament MónNatura Delta de l’Ebre, oferim un programa educatiu per donar a conèixer i sensibilitzar sobre la importància d’una de les zones humides més importants de la mediterrània occidental: El Delta de l’Ebre.

alfacada14

fuster07

canmorgat16plantes sosa_mariano cebolla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: