El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

PROP D’UN MILER DE PERSONES AL 1er DELTA BIRDING FESTIVAL

El darrer cap de setmana de setembre es va celebrar a les instal·lacions de MónNatura Delta el Delta Birding Festival, el I Festival Internacional d’Ornitologia que es celebrava a Catalunya. Durant els tres dies que va durar el festival, hi van passar prop d’un miler de persones.

2014-09-27 09.37.58

El festival, organitzat per ORYX (botiga especialitzada en articles de natura), l’Institut Català d’Ornitologia i la Fundació Catalunya – La Pedrera ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, el Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre de la Diputació de Tarragona.

Els visitants van gaudir d’una proposta variada que combinava conferències i presentacions, algunes a càrrec d’ornitòlegs de renom internacional, com la del Killian Mullarney que va aplegar més de 200 persones.

IMG_0118

En paral·lel, el programa d’activitats va comptar amb una participació elevada omplint-se les 115 places dels dos vaixells per a veure aus pelàgiques (malauradament les sortides es van ajornar fins al diumenge següent per causa de la pluja) i les 75 places de les sortides per descobrir la Llacuna de l’Alfacada, l’altre espai natural i d’accés restringit gestionat per la Fundació Catalunya-La Pedrera. Els cursos de digiscooping i foto-trampeig previstos, també es van omplir amb quasi 100 participants. A destacar també, les sortides d’observació d’ocells per a  principiants que van tenir una molt bona acollida així com les activitats per a nens amb més de 90 nens participant.

IMG_0082

El Delta Birding Festival va estar acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als amants de la natura, com ara llibres especialitzats, material òptic i equipament per a fotògrafs de natura i viatgers naturalistes. Uns 30 expositors van presentar les seves propostes i les darreres novetats. Destaca la presència de totes les marques punteres d’òptica existents al mercat.

Els organitzadors, que van comptar amb la col·laboració d’uns 20 voluntaris per al suport i logística del Festival, busquen consolidar el Delta de l’Ebre en el seu vessant de destinació de turisme familiar especialitzat en natura i en l’observació d’ocells o birdwatching. És per això, que hi ha la intenció ferma de repetir l’esdeveniment durant els propers anys.

Cal apuntar que el festival s’ha dut a terme a la tardor, època en què s’inicia el període de migracions i al delta de l’Ebre es poden trobar 325 espècies d’aus de les 600 existents a Europa, cosa que converteix el territori en un espai de referència en aquest tipus de turisme. Durant el Festival es van poder observar al Delta de l’Ebre rareses ornitològiques com ara l’arpella pàl·lida russa (Circus macrourus) o la daurada petita del pacífic (Pluvialis fulva).

IMG_0074

L’organització del festival destina el benefici econòmic de les entrades a projectes de conservació d’ocells. En aquesta primera edició, el projecte es farà al Delta de l’Ebre i consistirà en la realització de campanyes d’anellament i censos de les aus aquàtiques i altra fauna a la reserva de l’Alfacada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: