El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

NETEJA D’AIGUAMOLLS LITORALS AL DELTA DE L’EBRE

El matí del dissabte 4 d’octubre la Fundació Catalunya- La Pedrera va organitzar una jornada de voluntariat per la neteja de les antigues salines de la Tancada, uns aiguamolls litorals situats a tocar de la badia dels Alfacs, al Delta de l’Ebre.  La Fundació va comprar aquest espai per recuperar-ne el seu valor ecològic, ja que es trobava força alterat per l’activitat humana. Recentment l’espai ha estat restaurat mitjançant un projecte LIFE de la Unió Europea (el projecte LIFE Delta Lagoon) i és l’hàbitat de diverses aus com el tèrrit menut, el tèrrit variant, martinets, fotges, ànecs collverds, bernats pescaires, etc…

Durant la jornada de voluntariat, trenta voluntaris, grans i petits, van fer un munt de feina recollint una bona pila de residus, la majoria restes d’activitats humanes que anys enrere es duien a terme a l’espai. En acabar l’activitat, com a agraïment, la Fundació va convidar al grup de voluntaris i voluntàries a dinar a MónNatura Delta i a una visita guiada a aquest equipament.

Aquesta actuació s’ha celebrat en el marc de la Landlifeweek (Setmana Europea de Custòdia del Territori), i ha comptat amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundación Biodiversidad.

En aquest enllaç podreu veure un vídeo de la jornada fet per un dels voluntaris, en Marc Folch.

P1010137P1010167P1010188P1010141

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: