El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

NENS I JOVES DEL DELTA PLANTEN TAMARIUS A L’ALFACADA

 

Més de 70 infants i joves del Delta de l’Ebre, 30 de l’escola de Capacitació Agrària d’Amposta i 40 de l’escola de Sant Jaume d’Enveja, han participat en una activitat d’educació i voluntariat ambiental a l’Alfacada i el Violí.

Tots ells han col•laborat en trasplantar uns 300 tamarius provinents de la finca del Violí a l’Alfacada, en el marc del projecte europeu LIFE Delta Lagoon. Aquesta acció ha permès que els més joves coneguin el valor ecològic de la llacuna de l’Alfacada i alhora participin en la seva conservació.

D’una banda, els alumnes de l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta van participar fent practiques relacionades amb la conservació de tamarius. En una primera jornada, el dimecres 18 de febrer, van arrancar exemplars del Violí i els van deixar preparats per ser trasplantats (triant els exemplars, retallant les arrels, fent la poda de branques i fulles…).

En una segona jornada, el dia següent, es van afegir a la tasca els escolars de 5è i 6è de l’Escola de Sant Jaume d’Enveja, que van arribar en bicicleta a l’Alfacada. Un cop allà, els alumnes de l’Escola de Capacitació Agrària els van ensenyar a plantar els tamarius que ells mateixos havien preparat per trasplantar el dia anterior.

Els tamarius són uns a arbres autòctons d’aquests ambients litorals, on hi creixen de forma espontània i hi estan ben adaptats. Els tamarius trasplantats afavoriran la presència d’ocells migradors (els arbres els hi serveixen de lloc de refugi i descans); faran de pantalla visual entre el camí i la fauna salvatge; i ajudaran a evitar l’erosió dels marges.

Aquesta acció s’enmarca en el projecte europeu LIFE Delta Lagoon (www.lifedeltalagoon.eu) que té com a objectiu la millora de l’estat ecològic de dues llacunes costaneres del Delta de l’Ebre gestionades per la Fundació: la Tancada i l’Alfacada, a través de la restauració de l’hàbitat i l’aplicació de mesures de gestió.

_S5A1000 _S5A1023 _S5A1051 _S5A1102 _S5A1121

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: