El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

140 EXPERTS EN CONSERVACIÓ D’ESPAIS NATURALS D’ARREU DEL MÓN A MÓN SANT BENET

La CCNet GLOBAL Rally, la trobada bianual de la Conservation Coaches Network es fa enguany a Catalunya, en concret a Món Sant Benet, un dels equipaments de Fundació Catalunya-La Pedrera. Del 29 de setembre a l’1 d’octubre es troben 142 representants d’entitats de conservació de la natura de 35 països diferents d’arreu del món per posar-se al dia sobre els avenços en la planificació de la gestió d’espais naturals i de projectes de conservació de la natura.

Els representants provenen d’organitzacions com WWF, The Nature Conservancy, Greening Australia, Bush Heritage, Foundations of Success, WildTeam, Conserve Brazil, la Província de Groningen (Holanda), El Consell Comarcal de Landststyrelsen Vasternorrland (Suècia), USAID, Fundación Legado, African Wildlife Foundation, Emirate Wildlife Society, i moltes d’altres.

Les sessions que tindran lloc durant la trobada inclouen explicacions de casos reals que suposen aprenentatges concrets i millores per la planificació de la gestió d’espais naturals, avenços en la metodologia dels Open Standards en sí, en les eines informàtiques com Miradi i MiradiShare que ajuden a desenvolupar el sistema i a fer el seguiment de l’efectivitat de les mesures de gestió aplicades en cada parc i sobre com explicar-les millor als gestors d’espais naturals i als seus equips.

Des de l’àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera, s’utilitzen els Open Standards en la planificació i el seguiment de l’efectivitat de la gestió que es fa a la Muntanya d’Alinyà des del 2011,  així com en el disseny de projectes com la Iniciativa del Gran Connector de Muntanyes de Nord Portugal als Alps en col·laboració amb d’altres entitats (2013). També s’han organitzat des de la Fundació formacions per a gestors de projectes i d’àrees protegides (2011 al Delta de l’Ebre, 2012 a la Diada de Tècniques de la XCT, i d’altres). En aquesta ocasió, pel Global Rally 2015, es dona suport a CCNet en l’organització de l’acte a les instal·lacions de MSB i de la visita de camp al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

Per a més informació podeu consultar el web de CCNet: www.ccnetglobal.com/2015-ccnet-rally/  o bé amb l’Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació

Foto de grup dels participants del taller per dissenyar el projecte del Gran Connector de Muntanyes de Nord Portugal als Alps (2013)

Foto de grup dels participants del taller per dissenyar el projecte del Gran Connector de Muntanyes de Nord Portugal als Alps (2013)

Pòster explicant part de les accions de conservació que es desenvolupen  a la Muntanya d’Alinyà

Pòster explicant part de les accions de conservació que es desenvolupen
a la Muntanya d’Alinyà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: