El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

ELS GRANDS SITES DE FRANCE, L’EXCEL·LÈNCIA EN TURISME DE NATURA I PATRIMONI

Els Grands Sites de France són un distintiu o etiqueta que atorga el Ministeri d’Ecologia, Desenvolupament Sostenible i Energia del Govern francès amb l’objectiu de promoure la conservació i millora dels espais naturals protegits de França.

La presa de consciència dels efectes negatius d’un turisme poc controlat ha portat a diferents comunitats a associar-se amb l’Estat per aconseguir l’etiqueta Grand Site de France, marca de desenvolupament sostenible que respon a tres objectius: preservar i restaurar els paisatges fràgils i atractius, organitzar una acollida als visitants de qualitat i afavorir un desenvolupament territorial pactat basat en el valor paisatgístic i natural del lloc. Actualment hi ha  14 Grands Sites de France , 26 espais implicats en el procés d’aconseguir aquesta marca d’excel·lència, a prop d’un 1% del territori, més de 32 milions de visitants cada any i 400 llocs de treball a jornada sencera.

Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera ens hem fixat en aquesta iniciativa com a exemple per a la Xarxa d’Espais Natura, i els equipaments ambientals dels que disposem, i és per això que la seva Directora,  Anna Vourc’h farà una de les ponències marc de les Jornades de Turisme a la Natura que tindran lloc el proper 27 d’octubre a Món Sant Benet.

En un moment en el què la Generalitat vol posicionar Catalunya com a referent en aquesta matèria a la regió mediterrània i en el què la innovació resulta clau per a la supervivència de projectes i negocis, cal escoltar més que mai l’opinió dels grans experts europeus en el sector.

Per a més informació sobre la Jornada, cliqueu aquí.

Imatge Xarxes Socials

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: