El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

MANS PER L’ÒLIBA, ALTRES OCELLS I RAT-PENATS A MÓNNATURA DELTA

El matí del dissabte 28 de novembre, un grup de 24 voluntaris i voluntàries del programa Mans x la natura va participar en una activitat per afavorir el retorn de l’òliba, la presència d’ocells i ratpenats a l’entorn de MónNatura Delta de l’Ebre, un equipament d’educació ambiental de la Fundació Catalunya- La Pedrera.

Els voluntaris i voluntàries van instal·lar una caixa-niu d’òliba per tal d’afavorir el seu retorn i fins i tot que s’hi pugui reproduir,  tenint en compte que és una espècie que habitava als edificis de MónNatura Delta  però que va marxar durant les feines de restauració.  També van instal·lar 7 caixes-niu per afavorir la presencia de ratpenats, ja que tenen un importantíssim paper per controlar les poblacions de mosquits. Se sap que un rat-penat pot menjar fins a 6 mosquits per minut!

D’altra banda, amb l’objectiu de facilitar que els blauets trobin llocs on descansar i aturar-se a pescar tranquilament, es van situar posaders en diversos punts dels canals que envolten MónNatura Delta.  I ara ja els fan servir!

Finalment, amb la col·laboració del grup de voluntaris també es van plantar tamarius i col·locar menjadores per a passeriformes, ocells que s’aturen a les bosquines de tamarius per descansar, refugiar-se i menjar.

Si estàs interessat en rebre informació del  programa de voluntariat Mans x la natura  de la Fundació Catalunya- La Pedrera deixa’ns les teves dades aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: