El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

CHECK-LISTS D’OCELLS A LA XARXA D’ESPAIS NATURA

La Fundació Catalunya-La Pedrera té com un dels seus objectius difondre els valors naturals i paisatgístics de la Xarxa d’Espais Natura a tota la població. En concret, la Fundació es dirigeix específicament a tres col·lectius: escoles, famílies i aficionats/especialistes.

En aquest context, la Fundació acaba de preparar un material especialment pensat per aquest darrer col·lectiu, el d’aficionats i especialistes. Es tracta d’un check-list ornitològic de cada un dels espais més emblemàtics de la Xarxa: MónNatura Pirineus, MónNatura Delta i la Muntanya d’Alinyà.

Els ckeck-list, que tenen llistes d’entre 107 i 188 espècies cada una, estan pensades per a que aficionats de tots els nivells facin observació d’espècies, i inclouen informació sobre la dificultat d’observació o l’estatus de l’espècie a la zona descrita, entre d’altres.

S’inclouen espècies de tan difícil observació com el Bitó, la Fotja banyuda o la Piula grossa a MónNatura Delta, el Mussol pirinenc o la perdiu blanca al MónNatura Pirineus o l’Àguila pescadora a la Muntanya d’Alinyà.

Aquest material convida a descobrir paradisos ornitològics com el Delta de l’Ebre o la Muntanya d’Alinyà en les diferents èpoques de l’any, donant peu a captar tots els valors naturals i paisatgístics que poden oferir aquests espais fora de les temporades més turístiques.

Es poden descarregar a la web de la Fundació, o bé també es poden demanar als punts d’informació de MónNatura Pirineus, MónNatura Delta i a la Rectoria d’Alinyà.

Així doncs, us animem a que redescobriu aquests espais de la Xarxa d’Espais Natura tot fent ús d’aquest material, i si us és útil, feu-nos-ho saber a través de les nostres xarxes socials!

 

Logo Facebook MónNatura Pirineus

Logo Facebook MónNatura Delta

Logo Facebook Muntanya d’Alinyà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: