El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

Èxit de participació a la Setmana de la Natura

Amb el lema “Viu la Terra”, del 27 de maig al 5 de juny ha tingut lloc per primera vegada la Setmana de la Naturaun moment de l’any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient, per conèixer l’acció de les entitats que s’hi dediquen, per implicar-s’hi i per connectar amb la natura. Durant aquests 10 dies, 175 organitzacions han proposat més de 230 activitats en les que hi han participat més de 14.000 persones.

Un total de 270 persones han participat al llarg de la Setmana a les diverses activitats per a petits i grans que hem proposat des de la Fundació amb la col·laboració de diverses entitats del territori.

D’una banda, en el marc del programa Mans x la Natura, grups de voluntaris han refet una tanca a la llacuna de l’Alfacada (Delta de l’Ebre) per protegir la fauna nidificant, han fet un cens de voltors a MónNatura Pirineus i han recuperat dues fonts a Puigventós (Olesa de Montserrat) en el marc de la campanya Recuperem 50 fonts” impulsada per la Setmana de la Natura.

D’altra banda, petits i grans han participat en una caminada popular per a la descoberta de fonts a Puigventós, han après sobre la importancia de protegir la flora i fauna dels aiguamolls i basses a través de l’activitat “Els ous de la Pepa” a MónNatura Delta i també sobre la tortuga d’estany i el seu hábitat a Can Morgat (Estany de Banyoles).

També nens i nenes de l’Escola La Valira de La Seu s’han apropat al món dels voltors a través de l’activitat “Menjant amb Voltors” a la Muntanya d’Alinyà, i nens i nenes de l’escola del Bruc han construit i penjat caixes- niu per combatre la processionària.

Moltes gràcies a tots els participants i també entitats del territori amb qui hem col·laborat per fer-ho possible: Ajuntament d’Olesa, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ajuntament del Bruc i Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, Limnos, Consorci de l’Estany, Centre de Recuperació de Tortugues de l’Albera, UEC d’Olesa, Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, CAU d’Olesa, Xino-xano i ADF d’Olesa-Esparreguera,

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on Juny 7, 2016 by in Uncategorized.

Contacta amb Territori i Medi Ambient