El Bloc de Territori i Medi Ambient

Xarxa d'Espais Natura i projectes de gestió i conservació del territori de la Fundació Catalunya-La Pedrera

176 ESPÈCIES IDENTIFICADES EN LA BIOBLITZ DE MONTSERRAT-COLL DE CAN MAÇANA

Fer recerca de les espècies de fauna i flora d’un espai natural no és una tasca senzilla, de manera que la participació ciutadana n’esdevé fonamental i cada vegada pren més rellevància científica.

Aquest any, des de la Fundació Catalunya- La Pedrera ens hem volgut afegir a l’organització d’un esdeveniment de caràcter internacional anomenat Bioblitz, organitzant una jornada de  prospecció biològica en un dels espais naturals que gestionem: Montserrat-Coll de Can Maçana, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

L’activitat va tenir lloc durant el matí del passat 10 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura, comptant amb la col·laboració del Parc Natural del la Muntanya de Montserrat, l’Ajuntament del Bruc i la Fundació World Nature. Hi van participar 80 ciutadans voluntaris que van acompanyar a especialistes d’alt nivell en la tasca d’identificar espècies de diferents grups taxonòmics: en Marc Pérez i en Jordi Rodríguez varen ser els especialistes d’ocells, la Luisa Abenza de mamífers, en Josep Nuet de vegetació, la Maria José Chesa de líquens, en Miquel Àngel Jiménez de papallones i la Dra. Marta Goula dels altres insectes.

En acabar la jornada, es van aconseguir identificar un total de 176 taxons:

  • Ocells: 16
  • Papallones: 14
  • Mamífers: 7
  • Insectes: 14
  • Plantes i flors: 97
  • Líquens: 28

Si vols veure el llistat de les espècies identificades clica aquí.

I també trobaràs informació  a:  http://natusfera.gbif.es/projects/bioblitz-montserrat-coll-de-can-macana-2017

Aquesta primera jornada de prospecció biològica a Montserrat-Coll de Can Maçana ha estat doncs un èxit de participació i ha representat un gran avanç en la detecció de moltes espècies de grups biològics força desconeguts. Esperem celebrar futures Bioblitz per anar coneixent millor aquest interessant espai natural, comptant amb la participació de ciutadans i ciutadanes interessats en aprendre i col·laborar en relació a la biodiversitat.

IMG_7922

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Contacta amb Territori i Medi Ambient

A %d bloguers els agrada això: